fredag 15 januari 2010

Första blocket klart.


Idag sydde jag klart första blocket. Det är första gången jag följer ett mönster på engelska och där man ska mäta i tum. Jag känner mig så stolt och nöjd att jag klarade av det. Dessvärre upptäcker jag nu när jag fotat blocket att jag vänt en ruta fel i bården. Det ska jag rätta till men inte just nu. Så jag lägger upp bilden i allafall och ser om någon kan se vad jag gjort för fel. Februari blocket har redan kommit så jag har börjat skära lite till den. Sedan har jag plockat fram lite blått tyg som jag ska skära upp i 4 cm remsor. Det är bra att ha om lusten att sy blockhus infinner sig. Jag har påbörjat att sy blockhus i blått, kanske blir det ett babytäcke eller så kanske det rent av blir ett överkast till någon av pojkarna.

Jag gillar att ha lite olika projekt på gång, då finns det alltid något att göra om sylusten infinner sig.

Nu ska jag sjunka ner i fåtöljen och se på Lets dance. Om jag orkar ska försöka brodera lite korsstygn.

Så nu önskar alla en lugn och skön fredag kväll.

6 kommentarer:

 1. Så fint blocket blir! En triangel har vridits fel på den nedre raden, och två sitter åt fel håll på den högra raden :)

  SvaraRadera
 2. Det har liksom kommit lite på sniskan en del, precis som Annika beskriver. Känner igen detta, inte så enkelt alla gånger med dessa trianglar...
  Kram

  SvaraRadera
 3. Så snyggt! Typiskt att det alltid blir något att sprätta, så är det ofta för mig, för jag är lite före tänket ibland. Att sprätta kallar min väninna för att bakåtsy!!!
  Hälsn. Anna-G

  SvaraRadera
 4. Så du har också fastnat för den BOM:en, me to, men jag inväntar nästa block innan jag tar itu med den. Läckert blev det.

  SvaraRadera
 5. Jag är en van sprättare. Lider lite av samma åkomma som Anna-G. Är lite för snabb i tanken ibland och då blir det lätt fel. Men brukar tänka att jag lär mig massor av alla mina misstag för jag får ju öva flera gånger.

  SvaraRadera
 6. Kul att se ditt första block. Jag hade problem med att vända "gässen" rätt på block två och sydde fast "fel gäss på fel ställe" så jag fick ha bilden framför mig hela tiden.

  SvaraRadera