måndag 9 november 2015

Lite nytt sytt och spirande inspiration

Förra veckan uppstod ett akut behov av ett etui till strumpstickorna. Jag gillar att ta med mig stickningen lite här och var och då gäller det att hålla ordning på stickorna. Så jag sydde mig en enkel förvaring till mina stickor. 

Idag hälsade vi på hos min svärmor som också är en inbiten kviltare. Hon visade mig vad hon sytt den sista tiden och då kände jag en liten gnutta sylust komma krypande i kroppen. Så nu i kväll när jag hände upp tvätten så tog jag fram mina färdigskurna fyrkanter till ett stjärntäcke och sydde i hop några hörn. Å så roligt det var, synd bara att jag ska jobba några nätter nu så det blev ingen lång stund vid symaskinen. Men nu känns det som om jag är på gång igen.

Mönstret fanns i en bilaga till Aftonbladet redan 2008.Har legat i mina gömmor till i våras när jag blev sugen på att sy ett stjärntäcke. 

Eftersom det är måndag länkar jag till Visa och berätta hos Bambi Syr.http://bambisyr-evaj.blogspot.se/5 kommentarer:

  1. Just nu jobbar jag pa en stjärntcäke själv. De är roliga att sy. Men jag tror att din liten väska är jätte fin för strumpstickorna. Jag skulle tycker at göra en lika den till min dotter till Jul. Sweet!

    SvaraRadera
  2. Tack för din länkning och din Inspiration du ger oss på Visa och Berätta måndag!!Bambikram

    SvaraRadera
  3. Jättefint etui du gjort, jag har faktiskt ett nästan likadant, är ju så praktiskt när man vet var stickorna finns, annars får man leta efter dem i alla garnkorgar här och där. Stjärntäcket kommer att bli en riktig höjdare ser jag och fint att sylusten har grabbat tag i dej!!! Hoppas att dina jobbnätter går bra och så önskar jag dej ett trevligt veckoslut!

    SvaraRadera